Бъчварова: Насочваме усилията си към нелегалната миграция

Бъчварова: Насочваме усилията си към нелегалната миграция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че страната се справя добре с миграционния проблем по време на блиц парламентарен контрол.

Тя поясни, че бежанската вълна в останалите държави е много различни и преобладават икономически имигранти.

„Успяваме да се справим с миграционния проблем и да регистрираме всички, които влизат легално, да вземем техните пръстови отпечатъци. Оттук нататък усилията ни са нелегалната миграция, основно от Турция, да бъдат задържани и доведени до центровете за регистрация. Въпреки трудностите, тройното увеличаване на интензитета, успяваме голяма част от хората, които влизат на нашата територия, да бъдат регистрирани”, подчерта тя.

Междувременно, в МВР е разработен оперативен план за три възможни развития за бежанския натиск, за да е ясно какви действия да предприемат.

„Проучваме възможността за шест допълнителни центрове за регистрация, за да не допуснем това, което се случва в Македония и Сърбия”, разясни вицепремиерът и подчерта, че това е политиката на правителството, поради което не вижда заплаха за националната сигурност.

„Една от причините в България да има около 16 000 бежанци, за разлика от 160 000 през Македония, много повече в Гърция е, че хората и тези, които им помагат знаят, че е много трудно да се мине през българска територия”, каза още Бъчварова.

#вицепремиерът #Бъчварова #миграционен поток #миграция #мигранти #бежанци #Гърция #Македония #България #трафик #незаконна миграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници