Заловиха 130 бежанци при рутинна акция в София

Заловиха 130 бежанци при рутинна акция в София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 130 души без документи и неговорещи български език са задържани снощи при операция на ДАНС и МВР срещу нелегалните мигранти и трафика на хора.

Още вчера от МВР определиха акцията като рутинна, съобщи Нова телевизия. Много от задържаните не владеят български език и не притежават документи за самоличност.

На един от проверените адреси се намира хостел, в който има стаи, наети от чужденци. Собственикът на хостела твърди, че при полицейската операция е счупена бравата на външната врата, както и една от стените.

Някои от хората в района на булевард „Мария Луиза” твърдят, че срещу 200 лева таксиметрови шофьори са докарвали хора и са ги настанявали в хостели и хотели, но не в стаи, а в скрити ниши.

Според данни на Евростат България е най-гостоприемната държава към бежанците.Страната ни е казала „да” на най-много молби за статут. Цели 94% от тях са одобрени. Почти толкова гостоприемни са и в Швеция. На този фон Германия е одобрила едва 42% от молбите.

Това обаче не означава, че в България има най-много бежанци. У нас са постъпили близо 7 500 молби. В Германия от над 97 000 души, одобрените са повече от 40 000. 


#мигранти #бежанци #България #София #Швеция #Германия #хостели #таксиметрови шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"