Днешният рожденик Васил Найденов се похвали: Станах академик!

Днешният рожденик Васил Найденов се похвали: Станах академик!
A A+ A++ A

Васил Найденов, който днес става на 65, обяви сензационно, че е станал академик. Признанието поп звездата направи в ефира на "БГ радио", като допълни, че дори имал тога, която все още не е отишъл да си вземе.

На въпрос на водещия кой го е направил академик, Найденов отговори: БАН. Той призна, че досега се е срамувал да обяви титлата си: "Представяте ли си, като се накича с разни обици и започна да си въртя г.за на сцената, и кажа, че съм академик".

Справка в официалния сайт на БАН показва, че името на Васил Найденов липсва сред имената в списъка с академиците и член-кореспондентите

Името на естрадната легенда обаче е вписано в "Отделение на изкуствата", част от поименния състав на общото събрание на БАНИ (Българска академия на науките и изкуствата). 

БАНИ е своеобразна алтернатива на БАН, като с това име е известна още от 1940 г. Причината - в България не се отдава достатъчно внимание на дейците на изкуствата и те не са получили достойно място сред българския национален елит. Нищо ново, нали?

Самият Васил Найденов сподели днес за пореден път, че е огорчен от странното унищожаване на документите от "Концертна дирекция". Не ми е за мижавата пенсийка, а затова, че се заличава един труд в продължение на десетки години, добави той.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ВАСКО! 

Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#бани #БАН #академик #музика #Васил Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"