Почитател от Щатите брои 500 паунда за парче от сватбената торта на Елизабет II

Почитател от Щатите брои 500 паунда за парче от сватбената торта на Елизабет II
Снимки: Daily Express
A A+ A++ A

Парче от сватбената торта на кралица Елизабет Втора от преди 68 години беше продадено на търг за 500 лири, съобщава в. "Дейли експрес".

Парчето от плодова торта, което все още е с оригиналната си опаковка, е сред порциите, раздадени на гостите след сватбата на принцеса Елизабет и херцога на Единбург Филип през 1947 г.

На търга сладкишът е предложен заедно с оригиналната си кутия в цвят слонова кост, със сребристи инициали "Е" и "Ф" и надпис "Бъкингамски дворец 20 ноември 1947" и с малка картичка с послание: "С най-добри пожелания от Техни кралски височества принцеса Елизабет и херцога на Единбург".

Парчето от тортата, наречена "10 000 мили", тъй като е включвала съставки, докарани във Великобритания чак от Южна Африка и Австралия, все още е годно за ядене заради високото съдържание на алкохол, отбелязва изданието.

Предложено е за продан от неназована жена от Хоув, чиито баща е бил сред гостите на сватбата. За парчето анонимен купувач от Лос Анджелис е платил 500 лири плюс 125 лири за премия на купувача и ДДСна търга, организиран от аукционна къща "Горинджис" в Люис, Източен Съсекс.

 

Сватбената торта е била с височина 9 фута (2,74 м)

#Елизабет Втора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »