Германия и Франция искат задължителни бежански квоти в ЕС

Германия и Франция искат задължителни бежански квоти в ЕС
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Франция и Германия са съгласни, че изправеният пред тежка имиграционна криза ЕС трябва да въведе задължителни квоти за бройките мигранти, които страните от съюза да приемат. Това заяви в четвъртък германският канцлер Ангела Меркел, съобщи АФП, предава "Фокус".

„Тази сутрин говорих с френския президент и френско-германската позиция, която ще бъде предадена на европейските институции, е, че се нуждаем от задължителни квоти в ЕС, за да споделим бремето (от имиграцията). Такъв е принципът на солидарността“, каза Меркел по време на визитата си в швейцарската столица.

Франция и Германия ще внесат в Брюксел общи предложения за организиране на приемането и справедливото разпределяне на бежанци в Европа и за уеднаквяване на правилата за даване на убежище.

Според източник на френската агенция, пожелал анонимност, Европейската комисия ще предложи на страните-членки от ЕС да се съгласят спешно да разпределят помежду си 120 хиляди бежанци, заради изострянето на бежанската криза.

„Доколкото парламентарните механизми могат да работят много бавно и предвид крайно изострената ситуация в Италия, Унгария и Гърция, ще бъде препоръчано спешно да бъдат разпределени в страните на ЕС още 120 хиляди мигранти“, твърди източникът.

#Германия #Франция #искат #задължителни #бежански квоти #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"