Безпрецедентно е, че антикорупционният закон не мина, смята Кунева

Безпрецедентно е, че антикорупционният закон не мина, смята Кунева
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това, че антикорупционния закон не мина още на първо четене, е безпрецедентно”. Това каза вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в ефира на бТВ.

Според Кунева всички, които подкрепиха този закон заслужават поощрение за куража. По думите и не е леко да се направи решителна стъпка в борбата с корупцията.

„Имах разговори с абсолютно всички парламентарни групи, но в 4-те комисии, през които мина закона, Патриотичният фронт не дадоха знак, че няма да го подкрепят. АБВ бяха по-резервирани, но направихме всичко възможно да им дадем пълна информация и да ги успокоим, че този закон е повече от професионален”, посочи Кунева.

По думите ѝ, на всички въпроси, които са били поставяни по време на дебатите, е предоставен писмен отговор.

„Нека да Ви кажа нещо за следващите 3 месеца, в които ще се работи по закона за антикорупцията. Щом аз се занимавам с това, той няма да бъде по-слаб”, допълни още Меглена Кунева.

Според нея, отхвърлянето на закона на първо четене показва кой има ясно изразена воля за борба с корупцията.

След като в четвъртък парламентът не прие Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата с висши публични длъжности ръководството и депутатите от ДБГ обявиха, че членове и симпатизантите на партията са разколебани в смисъла на участието на Реформаторския блок в управляващото мнозинство.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че след три месеца законопроектът ще бъде внесен отново.

#антикорупционен закон #Меглена Кунева #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"