Столтебнерг: Членството на България в НАТО не пречи на отношенията й с Русия

Столтебнерг: Членството на България в НАТО не пречи на отношенията й с Русия
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Членството на България в НАТО не пречи на страната да развива отношенията си с Русия, каза в интервю за БНТ генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

"НАТО и съюзниците имаме нужда от силна отбрана и предсказуемо твърдо поведение. След това, въз основа на това, можем да осъществяваме с Русия политически контакти и политически диалог. Такъв е случаят и с България”, посочи той.

Столтенберг посочи, че щабният елемент, който беше открит в София, е първото съоръжение на НАТО в България. Той подчерта, че създаването му не означава, че България е изправена пред някаква опасност.

"Силно приветствам това. Смятам, че е важно и дава много важна, жизненоважна връзка, между националните, българските сили и многонационалните натовски сили. Той ще извършва планиране, ще помага при организирането на учения и разбира се, ако се наложи, ще съдейства за по-бързо подкрепление. Така че всичко, което прави НАТО, е в името на отбраната, пропорционално, напълно в духа на нашите международни задължения и за засилване на безопасността на всички нас, включително България”, категоричен бе генералният секретар на алианса.

 

#Йенс Столтенберг #НАТО #щаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"