Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочни избори

Зеленогорски: Трябва да търсим вариант за предсрочни избори
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Аз лично смятам, че е по-добре да кажем ясно на обществото, че в парламента няма достатъчно мнозинство, което да гарантира успешното развитие на България и трябва да търсим вариант за предсрочни парламентарни избори". Това заяви Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите" в ефира на Нова телевизия.

В четвъртък парламентът не прие Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата с висши публични длъжности, като той беше отхвърлен от Патриотите, АБВ и БСП.

Според Зеленогорски в парламента се е осигурило едно прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство, което по думите му е много унизително за българското общество.

"Колегите от АБВ от самото начало имаха критики. Очевидно има страх, очевидно прозират някакви лични интереси. Намеквам за това, че в парламента се твърди, че има мощно антиенергетично лоби от хора, които са много навътре в бизнеса с ВЕИ-та", заяви политикът. 

Той изтъкна, че целта на бюрото за борба с корупцията по висшите етажи на властта е да разкрие какви са доходите на депутатите и как те могат да си позволяват луксозен живот. 

В същото време депутатът изрази съмнения дали има смисъл ДБГ да продължи участието си в това правителство: "Ще поставим въпроса пред Реформаторския блок. В понеделник е националният съвет".

#предсрочни избори #Найден Зеленогорски #Движение България на гражданите #антикорупционен закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"