Германия отнесе Полша и я свали от върха

Германия отнесе Полша и я свали от върха
A A+ A++ A

Световният шампион Германия изигра на високо ниво един от най-важните си двубои в квалификациите за Евро 2016 и срази с 3:1 Полша на стадион "Комерцбанк Арина" във Франкфурт на Майн.

Подробности и видео вижте в Sporta.bg

Бундестимът не само доказа тезата си, че превъзхожда с класа "дружина полска", но и свали съперника от първото място в група D, с което увеличи неимоверно шансовете си да се класира директно за финалите на Европейското първенство догодина.

Томас Мюлер откри резултата в 12-ата минута, а шест по-късно Марио Гьотце покачи на 2:0. Роберт Левандовски намали в самия край на първата част, но отново Гьотце се разписа за крайното 3:1 в 81-ата минута и подпечата успеха на Бундестима.

Германия вече има 16 точки и се изкачва на върхва в класирането, докато Полша остава на второ място с 14 пункта. Ирландия е на трето място с 12 точки, след като смаза с 4:0 аутсайдера Гибралтар, а четвърти е Шотландия с 11, след като по-рано днес отстъпи с 0:1 на Грузия (повече подробности вижте НА ТОЗИ ЛИНК).

Полша надви Германия с 2:0 в предишния двубой между двата тима в рамките на евроквалификациите и записа първи успех над този съперник от цели 19 години. Това бе и единственото поражение на Германия от Полша – Бундестимът има вече 13 победи и 6 равенства в останалите срещи.

Германия няма загуба във вече 21 мача от квалификации на свой терен (17 победи), като за последно падна с 0:3 от Чехия през октомври 2007 година.

#квалификации за европейско първенство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"