Меркел: Германия може да се справи с рекордния приток на бежанци

Меркел: Германия може да се справи с рекордния приток на бежанци
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германия може да се справи с рекордния приток на бежанци и мигранти през тази година и без да увеличава данъците и без да излага на опасност целта си за балансиран бюджет, заяви канцлерът Ангела Меркел в интервю, публикувано днес в редица германски вестници, предаде Ройтерс.

Германия очаква в страната тази година да дойдат 800 000 кандидати за убежище. Само през август в страната са влезли рекордните 104 460 кандидати за убежище.

Правителството планира да въведе допълнителен бюджет, за да освободи средства за бежанците и да помогне на градовете на фронтовата линия, които вече се затрудняват да финансират подслона и медицинските грижи на новопристигналите.

Меркел подчерта, че Берлин е в добра бюджетна позиция, което прави по-лесно за него да посрещне неочаквани ангажименти и задължения. По думите и бежанската криза е приоритет номер едно на германското правителство сега.

Германският канцлер отново посочи, че бежанците трябва да бъдат разпределени по-справедливо из страните - членки на ЕС, като част от общата европейска стратегия за справяне с безпрецедентната миграционна криза.

"Цялата система трябва да бъде обновена и подобрена", каза Меркел, предава БТА.

Със своята относително либерална политика за предоставяне на убежище и с щедрите си помощи и осигуровки Германия е най-големият "гостоприемник" в ЕС на хората, бягащи от войните в Близкия изток и Северна Африка и от бедността в Източна Европа.

#Германия #приток #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници