Трябва да се намери работа на бежанците, смята Надежда Нейнски

Трябва да се намери работа на бежанците, смята Надежда Нейнски
снимка: Нова
A A+ A++ A

Европа трябва да помисли за намирането на работа на бежанците, защото това е истинската интеграция. Това заяви посланикът на България в Турция Надежда Нейнски в ефира на Нова телевизия.

Тя посочи, че "хора без работа ще се превърнат в изключителен риск" за националната сигурност на всяка една държава и на Европа като цяло. 

По думите и на този етап политиката на Европа не е достатъчно ефективна.

"Смисълът на ЕС е поставен на огромно изпитание. Както пишеше в една статия, държавите от Европа смятаха, че задаваха стандартите за състрадателност и в един момент пред едно такова голямо изпитание се видя не просто, че състрадателността в по-голямата част от тях изчезва или отсъства, а и че не може да се изгради единна политика спрямо този изключително тежък проблем", заяви Нейнски.

"На този етап Германия определено има лидерска роля в търсенето на решение на проблема с бежанците", коментира Нейнски. Тя е убедена, че България трябва да бъде част от намирането на решенията в ЕС.  

Нейнски посочи, че е резервирана към идеята за задължителните квоти. "По-бедните държави поеха по-голям удар от бежанската вълна", каза тя.

Според нея трябва да има някаква солидарност при разпределяне на бремето, но тя по думите и не минава през задължителни квоти, защото различните държави имат различни възможности да се справят с бежанския проблем.

#Надежда Нейнски #бежанци #политика #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"