Кирил Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

Кирил Домусчиев: Енергийната мафия  е по-опасна от наркомафията
A A+ A++ A

"Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията” - това каза ред Нова тв Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Работодателските организации готвят нов протест на 30 септември, като искат и оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов заради готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор.

Бизнесът изчислява, че крайните цени за потребителите неминуемо ще тръгнат нагоре.

„Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени”, посочи Домусчиев.

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала – първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1” и „Марица 3”. Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата”, допълни той.

Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция. "Но виждаме, че никой не ни обръща внимание, а нещата продължават да вървят надолу”, коментира той.

#работодателите #Кирил Домусчиев #Иван Иванов #енергийната мафия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"