Бежанци разрушиха хотел в Загреб в знак на протест

Бежанци разрушиха хотел в Загреб в знак на протест
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 500 мигранти започнаха да унищожават хотела, в които бяха настанени в четвъртък сутринта в Загреб.

Те твърдят, че не искат да останат в Хърватия и искат да продължат към Германия. Част от тях скандират и името на германския канцлер Ангела Меркел, предаде БГНЕС.

В знак на протест бежанците изхвърлиха мебелировката от стаите и баните на хотела. През терасите хвърчаха легла, шкафове и различни метални конструкции. Мигрантите замерваха хората около хотела с тоалетна хартия и скандираха "Свобода, Свобода".

Кадри от вандалщината в хотела вече се излъчват и по хърватските телевизии.

Мигрантите пристигнаха от съседна Сърбия и с влакове бяха транспортирани до хотела днес преди обяд. Само вчера от Сърбия в Хърватия пристигнаха близо 6000 души. Днес техният брой вече надхвърля 8000. Всички те идват организирано с автобуси до граничния пункт Товарник, където местните медии описват ситуацията като "хаотична и извън контрол". Днес там бяха изпратени военни части и спецчасти на полицията.

По-рано вътрешният министър Ранко Остоич обяви, че страната не е в състояние да приема повече мигранти. По думите му страната не може да се справи с нарастващия поток от бежанци. 

Хърватският премиер Зоран Миланович каза, че страната ще изпраща пристигналите в страната мигранти в Словения или Унгария.

"В Хърватия няма да останат бежанци, които вече преминават през територията ни. Това не е никаква опасност за Хърватия. На този етап не знаем колко ще приемем. Със сигурност ще ги изпращаме в Словения или Унгария. Вече втори ден ние показваме, че сме цивилизована и организирана държава", каза Милованович по време на визитата си в Сплит.

#Загреб #бежанци #хотел #вандалщина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници