Борисов: Винаги ще имаме изтребителна авиация

Борисов: Винаги ще имаме изтребителна авиация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма нито една тема, по която МО да не е срещнало подкрепа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента, предаде БГНЕС. Борисов добави, че лесно се искат оставки.

„Аз бих се обърнал към нашите политически опоненти с цялото си уважение, но през изминалите 20 години пък и само преди година бяха на власт, защо не подмениха самолетите, защо не ги ремонтираха, купиха нови. При тяхната коалиция се отчитаха по 5-6 млрд. излишък годишно, каза Борисов и добави, че не са строили магистрали и пречиствателни станции, но да бяха подменили авиацията, да бяха направили ремонтите на самолетите. Изведнъж при нас за пореден път трябва да се оправя нещо, което се е сринало.''

Борисов твърди, че има пропуски на поне 15 правителства, за да се стигне до тази ситуация. Едни и същи са самолетите за последните 25 години, подчерта той, и сега според него, се налага да се прави цяла нова ескадрила.

„Винаги ще държа да имаме изтребителна авиация”, отбеляза Борисов. По думите му ще се напрегне бюджетът до дупка и ще се намерят пари, за да решат този въпрос, като имат и подкрепата на РБ. Борисов коментира и ситуацията в Сирия, като посочи, че допреди седмица е казвал, че докато не се разберат САЩ и Русия за Сирия, всички останали държави, каквито и позиции да имат, няма никакво значение.

„След като се разбраха, започнаха да ги удрят. Позицията ни е била винаги една и съща – с политически и мирни средства да се реши конфликтът. След като това не е станало, са взели тези мерки”, анализира Борисов. Според него, тези удари обаче, ще засилят бежанската вълна още повече, но той се надява това да приключи скоро. 



#Бойко Борисов #МО #изтребители #правителство #авиация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"