Всеки ден Сърбия приема стотици бежанци, дошли от България

Всеки ден Сърбия приема стотици бежанци, дошли от България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки ден в сръбския град Димитровград, на 5 км. от българската граница пристигат по няколкостотин души, но има и такива дни, когато тук има и по 400 души, предаде БГНЕС.

Сръбските власти съобщават, че през Димитровград по този маршрут до сега са минали над 19 000 души, основно от Сирия, Афганистан, Ирак и Иран.

"Общинската власт веднага се включи и помага на полицията. От общинския бюджет отделихме допълнително 2 млн. динари /1 евро е 120 динари, бел.ред./ за транспорт и хигиена на мигрантите. Правим всичко те да не се чувстват застрашени и са приети добре. Те обаче не искат да останат при нас", каза общинският съветник Владица Димитров.

Министърът на труда и социалната политика Александър Вулин посети казармата в Димитровград, която през последните месеци се използва като регистрационен пункт за бежанците.

"За разлика от други държави Сърбия регистрира всеки един от мигрантите, който пристига на сръбска територия и минава през някой от приемните центрове. Подобна база данни за хората, които са преминали от тук няма нито една държава", коментира Вулин.

#Сърбия #България #Димитровград #бежанци #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"