Намалиха максималната скорост в тунел "Витиня"

Намалиха максималната скорост в тунел "Витиня"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намалиха максималната скорост на движение в тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" и тя вече е 70 км/ч. Промяната е направена след вчерашната верижна катастрофа с близо 50 коли, при която загинаха трима душа. 

Новият знак е поставен още снощи, за да бъдат шофьорите по-внимателни.

„Още вчера вечерта след инцидента, когато приключиха работите на следствените органи, тъй като на пътното платно има разлети гориво и смазочни материали, в началото на тунела беше поставен знак за хлъзгав път заедно с ограничение на скоростта от 70 км/ч", каза председателят на управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров, цитиран от "Дарик". 

Той обясни, че по принцип всяка година в началото на зимния сезон на всички тунели скоростта от 80 се ограничава на 70 км/ч.

След края на зимния сезон максималната скорост на тунела "Витиня" отново ще стане 80 км/ч.

След тежкия инцидент към този момент в болница „Света Анна" остават четирима пострадали, един е бил изписан днес. В „Пирогов" остават петима, сред които е и 9-годишно момиче. В частна болница остават двама, единият е опериран.

9-годишното момиченце е настанено в Клиниката по неврохирургия с рана в областта на главата, съобщават от болницата.

Според участници в адската катастрофа в тунела "Витиня" причина за инцидента е разлив на гориво, от който пътната настилка е била като пързалка. Пътните полицаи са на друго мнение. Според тях автомобилите са се движили с несъобразена скорост според тях. 

 

 

#скорост #Витиня #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници