Лавров упрекна Борисов, че е загърбил руските проекти в полза на САЩ

Лавров упрекна Борисов, че е загърбил руските проекти в полза на САЩ
Сергей Лавров Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите си и пред страната си. Причината е, че пренебрегнал три големи руски енергийни проекти в полза на САЩ,  заяви в интервю за руската НТВ външният министър на Русия Сергей Лавров.

Повод за коментара е, че на конференция в Американската търговска камара в София в понеделник, Борисов обясни, че  руските енергийни проекти в България са били спрени в полза на партньорството със САЩ, предаде ТАСС.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета.  Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", заяви Борисов като визира строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток".

Лавров смята, че подобни изявления са „срамни”.

„С изумление прочетох цитата от изказването  на българския премиер Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ. Просто е смайващо как хората не се срамуват от подобни изявления. Аз лично бих се срамувал пред избирателите, пред страната си”, заяви Сергей Лавров.

 

#Бойко Борисов #Борисов #Сергей Лавров #САЩ #Русия #енергийни проекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »