От МВР задържаха 495 незаконно пребиваващи чужденци

От МВР задържаха 495 незаконно пребиваващи чужденци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съвместна операция на МВР и ДАНС под ръководството на прокуратурата се проведе в цялата страна. Установени са 495 незаконно пребиваващи чужденци, задържани са 16 души за каналджийство, предприети са действия срещу 525 лица за престъпления, свързани с политическите права на гражданите, съобщават от пресцентъра на МВР.

През изминалото денонощие на територията на цялата страна се проведе съвместна операция на МВР и ДАНС под ръководството и с координацията на прокуратурата за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци, лица, съпричастни към каналджийска дейност и лица, съпричастни към престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

Участвали са общо 2749 полицейски служители от столичната и всички областни дирекции на МВР. Проверени са общо 2 895 обекта, 12 820 лица и 5 987 моторни превозни средства. Установени са 495 незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци. Задържани са 16 души за съпричастност към каналджийска дейност.

Предприети са действия срещу общо 525 лица, съпричастни към престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Задържани са и 27 лица, обявени за общодържавно издирване. Образувани са общо 53 досъдебни производства, от които 9 - по чл. 167 от НК за престъпления против политическите права на гражданите. Съставени са 553 акта за установени административни нарушения. Издадени са 399 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР.


#МВР #акция #ДАНС #чужденци #дирекции #каналджии #издирване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »