От полицейския протест: Служим, въпреки нашите управници

От полицейския протест: Служим, въпреки нашите управници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служим на народа на Република България и ще го правим, въпреки нашите управници,  заяви по време на протеста на служителите от сектор „Сигурност” Иван Петров, председател на Синдиката на служителите в затворите,  цитиран от агенция „Фокус”.

„Срам ме е, че се подиграват с нас така. Ние не сме тарикати. Не можем да си ползваме отпуските, защото работим непрекъснато, поради недостиг на хора в системата”., коментира Попов.

Според него, реформите в МВР трябва да започнат от промени в Народното събрание. 

По време на протеста бе обявено, че 16 полицейски синдиката от Европа, сред които от Холандия, Австрия и Германия, подкрепят протеста на българските служители от сектор „Сигурност”. Пред събралите се протестиращи бе прочетено писмо от полицейския синдикат в Сърбия, в което се казва, че сръбските колеги подкрепят техния протест, тъй като общата им задача е да опазят сигурността в Европа.

Протестиращите заявиха, че протестът днес е принципен.

По данни на СФСМВР протестиращите пред парламента са хиляди.

От синдиката обясниха, че има представители от всички областни дирекции на МВР. Протестиращите полицаи поставиха на площада прототип на дървено черешово топче, развяват много български знамена и такива на ЕС. 

#Иван Петров #Петров #полицаи #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници