Свидетелят срещу Алексей Петров - Георги Цветанов, загина на магистрала "Тракия"

Свидетелят срещу Алексей Петров  - Георги Цветанов, загина на магистрала "Тракия"
A A+ A++ A

Основният свидетел по делото „Октопод“ - банкерът Георги Цветанов, е загинал в катастрофа, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал снощи в 22.40 на магистрала "Тракия" край Чирпан.

Цветанов е пътувал сам с „Фолксваген Голф” с плевенска регистрация. Колата е излетяла от пътното платно и се е преобърнала. Според пътните полицаи причината е висока скорост.

Банкерът е починал в линейката на път за болницата.

Пътният инцидент стана 10 дни, след като по Алексей Петров стреляха с гранатомет близо до дома му в столичния квартал Кръстова вада.

По делото „Октопод“ Георги Цветанов беше свидетел на обвинението с показания, че Петров го е бил с лопата и „лекувал с нож, лопата и пистолет“. Петров казва пък, че „това било зле монтиран филм“.

Цветанов е подавал оплаквания, че е нападан два пъти за свидетелството си по делото „Октопод”. По-рано защитата на Алексей Петров, обвиняем по делото, разпространи информация, че в банкерския си период свидетелят рязко се е замогнал.

През април Висшият Съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието.


#Георги Цветанов #Октопод #катастрофа #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »