Ирина Бокова: Станалото в Париж е варварско престъпление и засяга всички нас

Ирина Бокова: Станалото в Париж е варварско престъпление и засяга всички нас
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Солидарност с народа на Франция изрази генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, предадe БГНЕС.

„От името на ЮНЕСКО и от свое собствено име искам лично да изразя своите дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ“, заяви Бокова. Тя смята, че това „варварско престъпление“ засяга всички нас. „Това е нападение срещу цялото човечество. ЮНЕСКО ще направи всичко възможност, за да подкрепи Франция в това тежко изпитание“, заяви Бокова.

Проблемът с борбата с религиозния екстремизъм, както и заплахата за планетата и световното културно наследство, е ключовата тема на Генералната конференция на ЮНЕСКО, която ще приключи следващата седмица в Париж. Настоящата сесия е юбилейна.

„През тази година нашата организация, появила се от пепелта на Втората световна война, отбелязва своята 70-та годишнина“, напомни Бокова. „Днешните събития показват, че в съвременния свят насилието приема нови форми, то не познава граници и може да нанесе удар, където пожелае. В подобни ситуации ние трябва да се сплотим около ценностите на мира, диалога и състраданието и по този начин да противодействаме на варварството“, категорична е Бокова.


#Ирина Бокова #Париж #тероризъм #варварски акт #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници