Плевнелиев: Терористичните атентати не бива да доведат до засилване на омразата

Плевнелиев: Терористичните атентати не бива да доведат до засилване на омразата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Провеждането на лидерския форум на ЮНЕСКО в Париж след атаките във френската столица е силен знак за солидарност. Днес сме заедно тук, за да покажем, че отстояваме своите ценности, вярваме в свободата и в толерантността между различните религии,'' коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Париж.

Той присъства на конференцията на ЮНЕСКО по повод 70 години от подписването на учредителния акт на организацията, съобщиха от прес секретариата на Президентството.

„Голяма грешка ще бъде, ако терористичните атентати засилят омразата и изолацията в нашите общества“, коментира държавният глава.

„Наясно сме, че само заедно можем да решим този проблем. Тероризмът няма да бъде победен само с военната победа на антитерористичната коалиция. Десетки години са необходими, за да създадем толерантност в обществата, да дадем възможност за образование и за перспектива на всеки, така че и най-изолираните и най-изостаналите членове на нашите общества да намерят своето развитие и реализация в демократичните държави“, посочи президентът Плевнелиев.

„Само с образование и с вяра в нашите ценности ще постигнем устойчиви резултати“, категоричен беше държавният глава.

Президентът получи от генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова юбилейния медал на световната организация по повод нейната 70-годишнина.

#ЮНЕСКО #Росен Плевнелиев #Солидарност #Париж #Ирина Бокова #медал #конференция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"