Не откриха бомба на борда на самолета на летище „Бургас”

Не откриха бомба на борда на самолета на летище „Бургас”
A A+ A++ A

На борда на извънредно кацналия самолет на летище „Бургас” няма взривно устройство, съобщи пред журналисти Калина Чапкънова, прокурор от Окръжна прокуратура Бургас, предаде "Фокус".

Окръжна прокуратура Бургас, специализираната прокуратура и МВР са имали готовност да реагират за получения сигнал за бомба на кацналия самолет на летище „Бургас”. Тя поясни, че готовността на съответните институции е била добра за реакция за тероризъм, тъй като по първоначалната подадена информация е ставало въпрос за това.

След извършените оперативни-следствените действия и събрания доказателствен материал на борба на самолета няма взривно устройство.

По думите на Чапкънова, е имало добра координация между прокуратурата и МВР. Тя допълни, че разследването продължава под ръководството на оперативна прокуратура Бургас за подадения неверен сигнал. Тя допълни, че 67-годишния полски гражданин е задържан за 24 часа и предстои да бъде уточнено по кой текст от НК да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде наложена съответната мярка за неотклонение.

Не съществува вероятност той да бъде върнат обратно в Полша. По думите на Чапкънова той е бил в нетрезво състояние. Тя обаче не потвърди излязлата по-рано информация, че той се е шегувал.

Старши комисар Калоян Калоянов директор на бургаската полиция подчерта, че екипажа на самолета е съдействал през цялото време за разследването. Той допълни, че за по-малко от 30 минути случая е бил разяснен като мерките за сигурност на Летище „Бургас” никога не са били променяни.

Управителят на Летище „Бургас” Георги Чипилски каза още, че вторият самолет, който трябва да извози пътниците до Хургада, Египет не е пристигнал. Очаква се информация от авиокомпания „Смол Планет” за часа на кацане, като вероятно това ще стане ранния следобед днес. Към момента Летище „Бургас” работи нормално. Отцепена е зоната, където се извършват все още проверки от служители на „Гранична полиция” и полицията.

Полетът до Лондон в 13:55 часа ще се изпълни и няма да бъде отменен.


#самолет #Бургас #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"