13 транзакции евросредства са преведени в България за 2014 г.

13 транзакции евросредства са преведени в България за 2014 г.
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Ефективното управление на еврофондовете беше сред основните акценти в разговора на премиера Бойко Борисов с председателя на Европейската сметна палата Витор Калдейра, който е на работно посещение в София, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Борисов благодари за препоръките на Европейската сметна палата, които помагат да подобрим още повече управлението на еврофондовете. Премиерът отбеляза значителния напредък в усвояването на европейските средства в страната ни от началото на тази година. Този сериозен ръст беше отчетен и от Европейската комисия, според която България се нарежда на второ място по процент реални плащания по структурните фондове за периода 1 януари – 12 октомври 2015 година.

В извадката на Европейската сметна палата за 2014 г. са проверени 13 транзакции в България, отнасящи се до Европейския социален фонд и Програмата за развитие на селските райони. В нито една от тях не са открити количествено измерими грешки. За втора поредна година не са открити грешки по Европейския Социален Фонд.

#Бойко Борисов #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"