АБВ: Плевнелиев е неадекватен, явява се като контузен пощенски гълъб

АБВ: Плевнелиев е неадекватен, явява се като контузен пощенски гълъб
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Ако Росен Плевнелиев подаде оставка ще минимизира щетите за сигурността на България, защото той в добрия случай е неадекватен,'' заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков, предаде БГНЕС.

„Как на 130 трупа и стотици ранени в Париж, ти да съзреш атака срещу сайта на ЦИК и хибридна война. Това е нещо, с което той ще остане в историята и колкото по-бързо остане в историята, толкова по-добре. Затова настояваме за оставката му. В добрия случай, той просто не си дава сметка какво причинява на България”, категоричен бе Петков.

„От едната страна обяви, че ще гледа на Запад, от другата страна обяви, че сме във война с Русия. В резултат, на което имаме декларация, че се ускорява работата по Турски поток. Видимо имаме проблем с развитието на ядрената енергетика. България от енергийно сърце на Европа, ще се превърне в енергийно зависима държава”, каза заместникът на Първанов и добави, че това е в резултат на „такъв тип безумно говорене и политика, която ни прави врагове с наши необходими партньори, от гледна точка на интереса ни”.

Румен Петков запита какво е направил Плевнелиев, като гледа на Запад, за да бъде защитен интересът ни.

„Премиерът каза-натиснали го отнякъде, за да не прави Белене. Когато държавният ни глава се явява контузен пощенски гълъб или пощенска кутия без дъно, която ходи да обяснява наляво и надясно кой какво му е казал, но за сметка на българските граждани, резултатът ще е този-едните ще ни заобикалят, другите ще ни гаврят, третите просто ще ни подминават”, уверен е Румен Петков.

Петков обяви, че АБВ ще направи предложение за увеличение на бюджета на разузнавателната служба с 2, 5 млн. лв. и на ДАНС с 4 млн. лв. Петков смята, че ДАНС има тежък проблем от гледна точка на това да се изградят и укрепят национално информационно бюро за трансферите през България и укрепване на Антитерористичния център.

„Не се знае дали Русия няма да преустанови участието си в поддръжката на българските самолети. Последствията за самолетите ще бъдат катастрофални”, смята той.

От своя страна Марияна Тодорова, депутат от АБВ обясни, че партията ще инициира няколко промени в бюджета между първо и второ четене в сектор заетост, социални политики и бюджет на Министерството на труда и социалната политика. За него ще бъдат поискани още 16 млн. лв. за увеличаване на заплатите в трите агенции и най-вече в Агенцията по заетостта и Агенцията по социално подпомагане. Обсъждат и вариант да поискат средства за въвеждане на дуалното обучение. От партията на Първанов ще поискат и 12 млн. лв. за БАН.

„В бюджета би следвало да се подобри позиционирането на сухопътните войски, като основен вид въоръжени сили за закупуването им на модерна бойна техника. Положителното е, че в бюджета има 160 млн. лв. за поддържане на авиацията и военноморските сили. Нарастването на бюджета за въоръжените сили на 1,3 млрд. лв. доведе до позиционирането на военния бюджет на междинна рамка, говореща за 1,35% от БВП. Това не говори, че темпото е достатъчно, за да се достигнат 2%”, добави Михо Михов. 

#Министерство на труда и социалната политика #бюджет #Росен Плевнелиев #АБВ #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »