Милош Земан: ИД внедрява терористи в мигрантския поток

Милош Земан: ИД внедрява терористи в мигрантския поток
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нарастването на миграционните криза е резултат от планирана външна инвазия на нелегални мигранти и бежанци в Европейския съюз. Това каза в интервю за „Млада фронта днес” чешкият президент Милош Земан.

„Вярвам, че имиграционната криза е резултат на организирана инвазия”, заяви Земан. Според него „няма съмнение, че групировката „Ислямска държава” внедрява муджахидини в мигрантския поток. Доказателство за това са скорошните терористични атаки в Париж, заяви държавният глава.

Той разкритикува умереното отношение на чешкия премиер Бохуслав Соботка за проблема с нелегалната миграция, което е свързано с нарастващата терористична заплаха в ЕС.

"Нерешителността, както и редица други успокояващи и привидно хуманитарни жестове, показват, по мое мнение, подценяване на реалната опасност”, смята Земан. Президентът също така осъди прорадикални граждански инициативи, опитващи се да спечелят подкрепата на избирателите чрез разпространяване на антиислямски настроения. Те изразяват "екстремистка и неприемлива позиция", каза президентът.


#Милош Земан #Чехия #мигранти #ИД #ислямска държава #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"