Илияна Йотова и Корнелия Нинова ще се борят за поста на Миков

Илияна Йотова и Корнелия Нинова ще се борят за поста на Миков
A A+ A++ A

Очаква се БСП да се събере на конгрес на 16 и 17 април 2016 г. и да посрещне с нов лидер 1 май. Като най-вероятни претендентки за поста на сегашния лидер Михаил Миков се очертават евродепутатката Илияна Йотова и зам.-шефката на лявата парламентарна група Корнелия Нинова, прогнозира "24 часа".

Пленум в събота ще реши между датите 11 и 30 април да се състои партийният форум, каквото е предложението на Изпълнителното бюро. Окончателната дата ще бъде избрана на нов пленум през януари.

Конгресът ще има и избор на лидер в дневния си ред. Михаил Миков все още не е взел решение дали отново ще се кандидатира за поста.

В средите на БСП вече се обсъждат имена на потенциални кандидати. Класацията на предпочитанията на червените според изданието се води от две дами - Илияна Йотова и Корнелия Нинова.

За соцлидер обаче се спрягат и мъжки имена. Като тези на бившия зам.-шеф на партията Драгомир Стойнев и на лидера на червените в София Калоян Паргов. В лидерската битка може да се включи и зам.-шефът на партията Янаки Стоилов.

Кои ще са официално номинираните за поста ще стане ясно непосредствено преди конгреса догодина. Дотогава червените структури по места ще преминат пълен цикъл отчетно-изборни събрания. Те ще стартират от 1 февруари, а до края на януари трябва да се установят количественият и качественият състав на партийните организации. 

#БСП #Илияна Йотова #Корнелия Нинова #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници