Меглена Кунева: Борбата с трафика на хора да не свършва с писането на стратегии

Меглена Кунева: Борбата с трафика на хора да не свършва с писането на стратегии
A A+ A++ A

"Искам стратегията за борба с трафик на хора да не е поредният документ, който е добре написан, защото работата е в приложението и действието", каза вицепремиерът Меглена Кунева по време на работна среща на институциите, които участват в Националната комисия за борба с трафика на хора (БКБТХ).

„Специално от гледна точка на борбата с трафика на хора, смятам, че нашите усилия с останалите членове на Съвета са концентрирани към стратегията. Бих искала тя да е различна. Да не е поредният документ, който е добре написан. Ние пишем добре документи вече. Пишем ги така, че те да могат да бъдат припознати и харесани от всичките ни европейски партньори. Не в писането е работата, а в приложението и действието“, обясни Меглена Кунева. По думите й, тази стратегия трябва да е снабдена с механизми, които дават динамика – план, изпълнение и оценка.

"Стратегията не е застинал документ, а отворен.В момента, в който разбереш, че не си намерил най-точното решение, трябва да можеш да я промениш. Трябва да имаме как да оценим, да измерим успеха и неуспеха – и двете могат да се намерят. Ако не знаеш къде отиваш, винаги ще пристигнеш на грешното място“, заяви Меглена Кунева. По думите й, методиката трябва да инвестира усилия да мери коя институция колко може. „Специално по отношение на прилагащите органи, имат купища задачи, работа за вършене. Въпросът е къде в дневния ред на следствието, на прокуратурата, на МВР – къде в техните приоритети се намира работата по трафика на хора и как разбира се отчитаме кой каква част от себе си е вложил в това", добави Кунева.

#Меглена Кунева #хора #трафик #борба #стратегия #документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"