Братът на убития Тодор: Съдът създава ''наръчник за убиване''

Братът на убития Тодор: Съдът създава ''наръчник за убиване''
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България все не достигат доказателства за престъпления и все има убийци навън. Това каза в предаването „Тази сутрин” братът на убития Тодор от Враца - Ивайло Йорданов.

Вчера обвинените за убийството братя Иван и Десислав Дамянови бяха пуснати от съда под парична гаранция от по 2000 лева. Братът на Тодор нарече това „наръчник за убиване”, който дава правосъдието.

„Ако някой си е набелязал жертва, вече знае какво да прави. Няколко обиди, риташ автомобила, при саморазправата трябва да го оставиш да ти нанесе 1-2 удара поне, за да имаш после оправдание, след което си приготвяш 2000 лева, един адвокат и всичко отминава. Убитият - убит, другите – на свобода”, коментира Ивайло. По думите му законът позволява на брат му да излезе с бокс от колата.

„Трябва да има средство да се защити, след като тази кавга може да прерасне, и е прераснала в бой”, подчерта той „Много хора носят бокс, той не е излязъл да ги убива, а да се защитава.”

Ивайло подчерта, че брат му не е бил агресивен и не го е виждал да се кара с хора.

''Той помагаше на по-малки деца, на приют за кученца. Беше отдаден на обществото,'' изтъкна той.

„Причина ще излезе, но съм убеден, че това се е случило в следствие на боя. И инфаркт да е, те са довели до това убийство”, изтъкна Ивайло.

„Да биеш куче на улицата, влизаш в затвора, да биеш човек и да има настъпила смърт - срещу 2000 лева излизаш на свобода”, каза от Враца бащата на починалото момче.

Близките на Тодор са на мнение, че братята е трябвало да бъдат задържани поне докато излезе експертизата по случая. Те се опасяват, че обвинените може да напуснат страната.

#справедливост #убийство #съд #Враца #Тодор #бокс #Иван и Десислав Дамянови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »