Ще санират 30 училища и градини в Столицата

Ще санират 30 училища и градини в Столицата
A A+ A++ A

В 30 училища и детски градини в столица предстои цялостно саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите ѝ, това е важно, защото учебните заведения ще спестят до 50% от разходите си за отопление, които могат да бъдат инвестирани в подобряване качеството на работната и учебна атмосфера.

"Продължаваме ремонта и строителството на физкултурни салони и спортни зали. През тази година ще изградим физкултурен салон в „Надежда“, заложили сме разширение на Първа английска езикова гимназия и на Френската гимназия с изграждане на спортни зали", обясни Фандъкова. Като важен приоритет за общината тя посочи продължаване на строителството на детски градини.

"При много от новите детски градини, при мерките за енергийна ефективност на училищата променяме и горивната база на училищата и детските градини в районите, в които няма централно отопление, с екологична, защото по този начин отговаряме и на нашия важен приоритет и нашата цел да подобряваме качеството на въздуха", каза още столичният кмет.

Относно представянето на новите учебни програми Йорданка Фандъкова каза, че реформата в образованието безспорно ще рефлектира върху работата на всички кметове. Тя бе категорична, че реформата трябва да продължи, едва когато системата се успокои.

#кмет #Йорданка Фандъкова #училище #детска градина #саниране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »