Валери Симеонов: Най-вероятно Кунева ще бъде избрана, но остава напрежението в коалицията

Валери Симеонов: Най-вероятно Кунева ще бъде избрана, но остава напрежението в коалицията
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

''Кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието най-вероятно ще бъде приета, но остава горчилката в коалиционните отношения,'' коментира пред радио „Фокус“ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„По-вероятното е да бъде избрана, но не това е най-важното, важното е как ще продължаваме да работим в този четирипартиен формат занапред, след като силово се налагат решения на партньорите, това не е здравословно“, категоричен е Симеонов.

Според него функционирането на една четирипартийна коалиция изисква предварително съгласуване, диалог и партньорство.

„Големият проблем е, че кандидатурата на Меглена Кунева не е съгласувана. След като бе издигната, в рамките на два дни трябваше да подкрепим решението на РБ и ГЕРБ. Когато има напрежение в обществото, свързано с промените в учебните програми, трябва много да се внимава кой ще бъде следващия издигнат и неговата кандидатура да бъде предварително съгласувана“, каза Валери Симеонов.

Той допълни, че Патриотичният фронт няма да подкрепи нейната кандидатура, защото Кунева не се ползва с подкрепата на патриотично ориентираните избиратели, не е успяла да остави впечатлението за капацитет, професионализъм и добро познаване на материята при срещата с парламентарната група вчера.

„Имаме още една много сериозна причина за отхвърляне на тази кандидатура и тя се корени в отношението на нашите избиратели симпатизанти и членове, които в последните дни буквално ни зариват с негативна реакция, по отношение на кандидатурата на госпожа Кунева и тази негативна реакция е свързана най-вече с нейното политическо минало в качеството си на главен преговарящ еврокомисар“, каза още Валери Симеонов.

#коалиция #България #Меглена Кунева #Валери Симеонов #ДБГ #еврокомисар #РБ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »