Скандал заради археологическа разкопка в Пловдив

Скандал заради археологическа разкопка в Пловдив
A A+ A++ A

Три дни се чака в Пловдив комисия от инспектори от Министерството на културата заради открита при ремонтни работи археологическа находка на бул. "Априлов". Три дни районът, в който влиза и Първа база на Университетската болница с общо 22 клиники, отделения и лаборатории, както и Медицинският университет, са с намалено водоподаване.

В събота при изкопни работи е открит част от античен зид. Каква е точно находката, археолозите все още гадаят, тъй като тя се вижда само отчасти. Районът е далеч от форума, единственото, което се вижда и с просто око е, че е антична. Строителните работи наоколо са във връзка с отдавна чакания ремонт на бул. "Васил Априлов". Заради водоподаването в болницата строителите ще довършат все пак работите около водопровода им, преди да замразят мястото.

 Средствата за това ще бъдат осигурени от Община Пловдив. Строителната фирма е уведомила министерството в неделя. Видимо изнервени, и строители, и археолози, и общинари, и инспектори от Министерството на културата огледаха района. Двама инспектори от Министерството на културата днес дойдоха и спряха всякакви дейности в района до пълното проучване на находката. 

#скандал #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници