Британски експерти ще помагат в реформите в съдебната система

Британски експерти ще помагат в реформите в съдебната система
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Разговорите се състояха в Лондон, където министър Захариева придружава премиера Бойко Борисов за участието му в международната донорска конференция за Сирия и региона, съобщиха от МП. Там Захариева се срещна и с британския си колега Майкъл Гоув.

Министър Захариева предложи на Майкъл Гоув британски експерти да съдействат и по отношение на реформата във Висшия съдебен съвет и прокуратурата и получи уверение, че тази инициатива ще се реализира.

„България има пълната ни подкрепа както по отношение на европейската експертиза за провежданите реформи, така и в стъпките, които ще предприеме занапред”, каза министър Гоув.

„Екипът ми в Министерството на правосъдието вече работи по препоръките в Доклада на ЕК. Имаме ясен план за действие, с точни срокове, приоритет номер едно са промените в Закона за съдебната власт”, посочи Захариева.

Двамата министри договориха също така сътрудничество в работата по реформите в младежкото правосъдие и предстоящите промени в местата за лишаване от свобода в България. Обсъдени бяха възможностите за конкретни форми на взаимодействие в подкрепа на повишаването на капацитета на институциите на съдебната власт, както и въпросът за бързината на наказателното производство и съкращаване на наказателния процес.

 

#Екатерина Захариева #Великобритания #България #Майкъл Гоув #конференция #Сирия #съдебна система #експерти #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"