"Евроинс" е единият от застрахователите на фирмата, организирала злополучната македонска екскурзия

"Евроинс" е единият от застрахователите на фирмата, организирала злополучната македонска екскурзия
БГНЕС
A A+ A++ A

"Евроинс" АД е застрахователят на фирмата, организирала злополучното пътуване на българските учители в Македония. Застрахователят има сключена задължителната застраховка "Отговорност на Туроператора" с фирма "Географски свят", както и застраховка "Помощ при пътуване" за конкретния случай.

Общият лимит на отговорност за един застрахован по полица "Помощ при пътуване" е 5 000 евро, съобщиха от "Евроинс", цитирани от ИНСМАРКЕТ.

Асистиращата компания "Еврокрос", с която "Евроинс" има сключен договор, е била уведомена своевременно от ръководителя на групата и са предприети незабавни действия за транспортиране на пострадалите до спешното отделение в държавната болница в Крива Паланка.

Всички пострадали са прегледани, като шест души са настанени в болницата. В сряда следобед "Еврокрос" са подали информация, че линейки на българското Министерство на здравеопазването са изпратени в Македония, за да транспортират пострадалите до Пирогов.

Застрахователят очаква медицинската документация от болницата в Македония.

Междувременно шофьорът на автобуса Любомир Лазаров твърди, че инцидентът е причинен от товарен автомобил, навлязъл в неговата лента. Това принудило водача да отклони автобуса, за да избегне сблъсъка.

Автобусът е на дупнишката фирма "Мегатранс", наета от "Географски свят" за екскурзията.

Общо 22-ма пострадаха при катастрофата преди два дни.

 

#Македония #катастрофа #автобус #застраховка #Евроинс иншурънс груп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници