Забраниха достъпа до връх Бузлуджа

Забраниха достъпа до връх Бузлуджа
A A+ A++ A

Областният управител на Стара Загора Георги Ранов разпореди да се спре достъпа на паметника на връх Бузлуджа. През 2009 година първото правителство на Бойко Борисов предостави паметника на БСП, но партията отказва да влезе във владение и досега

Сега съоръжението продължава да е под юрисдикцията на областния управител, но той не разполага със средства за поддържането му, не отпускат средства и от Министерството на регионалното развитие. Години наред паметникът привлича млади хора, които правят екстремни снимки, младежи от Франция искаха да използват залата и за рок-концерти.

Преди ден по нареждане на областния управител на паметника бяха поставени осем големи табели, които се виждат отдалеч и предупреждават, че влизането е забранено и опасно за живота. За пореден път беше затворен с метални решетки и един от импровизираните входове, използван от туристи, жадни за атракции.

За социализацията на Бузлуджа има два проекта – единият, отпреди повече от 15 години, е за превръщането му в паметник на паневропейския тоталитаризъм, а другият – на архитект Дора Иванова се нарича „Бузлуджа-паметта на времето“.

#Бузлуджа #паметник #Стара Загора #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"