Чистачките на летище София на протест, принуждават ги да напуснат

Чистачките на летище София на протест, принуждават ги да напуснат
A A+ A++ A

Чистачките на летище София излязоха на протест, тъй като управата е сключила договор с частна фирма, която поема техните задължения и те остават без работа.

Протестиращите казаха, че сключеният договор с частната фирма е направен като не са спазени Кодексът на труда, колективният трудов договор и че процедурата противоречи на правата им като хора.

На летището работят 95 жени. Те са притеснени, че ще бъдат уволнени:

В момента процедура тече за нашите уволнения. Няма как да си вършим качествено работата, след като постоянно ни саботират.

Директорът на аерогарата Христо Щерионов обясни, че жените ще бъдат освободени от работа, като ще им бъдат платени шест работни заплати обезщетение и ще имат възможност да кандидатстват за работа за други длъжности на летището:
Договорът за почистването с изпълнителя е сключен съгласно влязло в сила решение на ВАС и не подлежи на обжалване. Една от причините ние да пристъпим към даването на външна фирма е това, че ние имаме постоянни жалби от наши пътници. Има хора с необходимата квалификация, ще разкрия допълнителни работни места

Според директора на летището, от 29 януари вече чистотата била видима. Той допълни, че с този договор се пестят и средства.

#летище #София #чистачки #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"