"Дженерали" е застрахователят на автобуса с учители, който катастрофира в Македония

"Дженерали" е застрахователят на автобуса с учители, който катастрофира в Македония
БГНЕС
A A+ A++ A

"Дженерали" е застрахователят на фирмата-превозвач "Мега Транс" ЕООД, чийто автобус катастрофира в Македония преди два дни, съобщи ИНСМАРКЕТ. Припомняме, инцидентът стана към 23:30 часа българско време на 2 февруари на територията на село Ранковце до град Крива Паланка. 22-ма от пътуващите 43 души, пострадаха.

От "Дженерали Застраховане" АД съобщиха, че по силата на сключената полица "Гражданска отговорност ще изпълнят коректно и в срок всички свои задължения.

Продължава разследването на причините за катастрофата. Шофьорът на автобуса, който катастрофира в Македония, твърди, че инцидентът е причинен от товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента. Според Любомир Лазаров, идващ насреща му ТИР го принудил да завие надясно, заради което машината паднала в дере. От фирмата-превозвач твърдят, че шофьорът е почивал 48 часа преди пътуването, както и че автобусът е била изправен.

Транспортната фирма "Мега Транс" от дупнишкото село Червен брег е била наета от организатора на екскурзията - туроператорската фирма "Географски свят". От своя страна фирмата, организирала злополучното пътуване на българските учители в Македония, е застрахована в "Евроинс" АД. З
астрахователят има сключена задължителната застраховка "Отговорност на Туроператора", както и застраховка "Помощ при пътуване" за конкретния случай.

Общият лимит на отговорност за един застрахован по полица "Помощ при пътуване" е 5 000 евро.

 

#автобус #Македония #катастрофа #застраховка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"