Елитът на неврохирургията в Европа обучава български специалисти в София

Елитът на неврохирургията в Европа обучава български специалисти в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Между 7 и 10 февруари 30 водещи неврохирурзи от Европейската асоциация на неврохирургичните дружества (EANS) идват за първи път в България.

Те ще представят най-новите и съвременни методи за лечение пред 230 млади лекари в рамките на Международен курс за обучение на неврохирузи. Уникалното за България събитие ще открие лично председателя на EANS проф. Андре Гротенхаус, съобщиха от „Пирогов”.

„Събитието е изключително за българската неврохирургия, тъй като среща на едно място бъдещето на специалността с настоящия елит в сферата. Този курс дава повод България да попадне във фокуса на световната неврохирургична общност”, коментира националният консултант по неврохирургия и ръководител на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов” проф. Николай Габровски.

В Европейската асоциация на неврохирургичните дружества (EANS) са представени дружествата по неврохирургия на всички европейски страни. Организацията има за цел да развива спецността в Европа, задавайки високи стандарти и обучавайки лекарите според тях. 


#неврохирургия #специалисти #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »