Доналд Тръмп: "'Ислямска държава'' трябва да бъде отрязана от нефта и финансите

Доналд Тръмп: "'Ислямска държава'' трябва да бъде отрязана от нефта и финансите
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

И тримата претенденти за президентската номинация на Републиканската партия смятат, че САЩ трябва да се бори активно с ''Ислямска държава''. Те участваха в общонационален дебат в град Манчестър, щата Ню Хемпшир, излъчен по Си Би Ес.

Фаворитът Доналд Тръмп заяви, че авиацията на САЩ и съюзниците трябва да нанася по-енергично ударите си срещу терористите. Милиардерът за сетен път отбеляза, че ИД трябва да бъде „отрязана от нефта и финансовите потоци“.

Основният му конкурент Тед Круз, сенатор от щата Тексас, посочи, че в борбата срещу групировката са „необходими бомбардировки тип килими“. Той отбеляза още, че сред победата над ИД Вашингтон „трябва веднага да се махне от Сирия и Ирак, а не да се занимава „със строителството на държави“.

Третият по полярност Марко Рубио, който е сенатор от щата Флорида, смята, че победата на САЩ в Сирия е невъзможна без използването на „сухопътни сили, съставени от араби сунити“. Той също разкритикува президента Барак Обама заради нерешителността му при нанасянето на въздушни удари срещу ИД. 

Това всъщност бе последната възможност на претендентите за президентската номинация преди важни предварителни избори в щата Ню Хемпшир на 9 февруари.


#републиканци #президент #Барак Обама #Доналд Тръмп #ислямска държава #Тексас #сунити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »