Борисов нареди ВМЗ-Сопот да плати дължимите 2,5 млн. лева на общината, ''Подкрепа'' на протест

Борисов нареди ВМЗ-Сопот да плати дължимите 2,5 млн. лева на общината, ''Подкрепа'' на протест
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Борисов нареди ВМЗ- Сопот да преведе 2,5 млн. лева на община Сопот, дължими от данъци и такси натрупани задължения, предаде БГНЕС в региона.

Решението бе обявено на срещата на кметовете от подбалканските градчета с министър- председателя в София, където те се появиха в народни носии и водени от родолюбиви песни. С тези пари общината ще изплати до края дълга си по пречиствателната станция, заради който вече бяха продадени редица общински имоти.

Това решение бе прието с възторг от общинската управа, но синдикалната секция на КТ "Подкрепа" във Вазовските машиностроителни заводи не е била на същото мнение. Според тях ако бъдат преведени накуп, ВМЗ ще фалира, работата ще спре, няма да има пари за заплати, реформата в предприятието ще спре и няма как да бъдат пуснати двата нови цеха на площадка " Иганово".

КТ "Подкрепа" иска среща с кмета Деян Дойнов и настоява да се направи погасителен план за поетапно превеждане на парите на общината. Срещата се състоя в съботния следобед, но споразумение не бе постигнато.

Новоизбраният кмет на Сопот попита как така ВМЗ успя за една година да преведе дълга си от милиони на община Карлово, а на Сопот само 750 000 лв., които директно са отишли по сметката на частния съдебен изпълнител.

Синдикатът на "Подкрепа" заплаши с протест във вторник. Днес ръководството на общината ще иска среща с директора на завода инж. Иван Гецов. На заплахата от протест пред общината кметът отговори, че ще изкара целия град, защото този акт е политически и насочен пряко срещу него


#протест #Сопот #Бойко Борисов #ВМЗ-Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »