Новият политически проект на независимия депутат Лютви Местан цели да конкурира ДПС

Новият политически проект на независимия депутат Лютви Местан цели да конкурира ДПС
A A+ A++ A

Новият политически проект на независимия депутат Лютви Местан цели да конкурира ДПС. Това коментира социологът Кънчо Стойчев. По думите му, опитът за разделяне на електората на ДПС няма да бъде успешен.

„Поне досега такива бяха случаите, които наблюдавахме – нямаше значим отлив, но този случай е доста по-особен, тъй като Лютви Местан беше номер едно в ДПС и досега такива действия не са били предприемани от фигура, начело на партията. В този смисъл донякъде възможностите са по-големи от предишните опити. Сигурно е, че ще става дума за същия електорат, тоест за конкуренция на една и съща писта“, прогнозира социологът. Според Кънчо Стойчев, случаят е неприятен за ДПС, въпреки изявленията на партията, че няма да има последици.

„Не бива да „бабуваме“. Нека Лютви Местан създаде партията, нека натрупа месец-два-три зад себе си и нещата ще започнат да стават ясни. Макар че истински ясни ще станат при първата електорална битка, когато имаме реален случай на преброяване“, каза още социологът.

Кънчо Стойчев допълни, че зад действията на Местан стои турската държава. Сблъсъкът между тази нова формация и ДПС не би бил добър за България, защото това ще доведе до изостряне на отношенията между етническите малцинства и тяхната радикализация, каза още Кънчо Стойчев.

#Лютви Местан #ДПС #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"