Обама представи нов план за киберсигурност на стойност 19 млрд. долара

Обама представи нов план за киберсигурност на стойност 19 млрд. долара
БГНЕС
A A+ A++ A

Новата стратегия предвижда създаването на федерален координатор между правителството и бизнеса, както и за обновяването на остарелия хардуер в институциите.

Американският президент Барак Обама представи мащабен нов план за киберсигурност, който е на стойност 19 млрд. долара. Планът предвижда серия мерки и промени, които да подобрят киберсигурността на САЩ.

Сред тях е създаването на федерален координатор между правителството и бизнеса, който да помага за реализирането на общите инициативи в сферата на киберсигурността. Планът предвижда и инициативи за мотивирането на повече студенти да изберат кариера в киберсигурността.

Освен това ще се потърси финансиране от Конгреса за обновяване на остарелия хардуер в институциите, който изостава много от модерните стандарти. Ще се въведе и нов метод за сертифициране на интернет устройствата като сигурни. Предвижда се и създаването на федерален съвет за личните данни, който да преглежда как правителството съхранява и анализира данните на хората. Ще се създаде нов ръководен пост по информационна сигурност и комисия за подобряване на националната киберсигурност.

Обама иска Конгресът да отпусне 19 млрд. долара за бюджета на фискалната 2017 г., което е с 35% повече спрямо одобрената сума за сегашния бюджет. 3.1 млрд. долара са предвидени за обновяването на остарелия хардуер и унифицирането му. Това включва и подобряване на методите за достъп до системите, които трябва да станат още по-сигурни. Други 62 млн. долара са отделени за стимулиране на университетски програми за киберсигурност.

#САЩ #Обама #Конгресът на САЩ #кибер сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници