Доналд Тръмп: Щом Путин ме хвали, значи е умен

Доналд Тръмп: Щом Путин ме хвали, значи е умен
БГНЕС
A A+ A++ A

"Путин ме нарече "блестящ". Това показва, че е умен". Това заяви кандидатът за президентска номинация на републиканците Доналд Тръмп в първото си пространно интервю за европейска медия, направено от френския консервативен седмичник Valeurs Actuelles и цитирано от агенция "Ройтерс".

В него магнатът коментира бежанската криза и действията на германския канцлер Ангела Меркел, както и терористичната заплаха в Европа. Според Тръмп САЩ биха могли да имат много добри отношения с Русия.

"Винаги си нося оръжие. Ако бях в "Батаклан", щях да стрелям", заявява той по повод терористичните атаки в Париж през ноември. Според него строгите закони за притежание на оръжие отчасти са позволили убийството на десетки хора по време на атентатите.

"Мисля, че Ангела Меркел направи трагична грешка с мигрантите", казва Тръмп. "Ако в тази ситуация не се действа твърдо и компетентно, да, това ще е краят на Европа. Може да се изправите пред реални революции".

В интервюто бизнесменът нарича Брюксел развъдник на терористи и казва, че в някои квартали на Париж и други френски градове не бива да се стъпва. "За съжаление нито Франция, нито Париж са това, което бяха", отбелязва Тръмп.

 

#Доналд Тръмп #САЩ #президент #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"