Румяна Бъчварова: Към момента не смятаме да затваряме границите си

Румяна Бъчварова: Към момента не смятаме да затваряме границите си
A A+ A++ A

Към момента не смятаме да променяме режима на нашите граници. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в отговор на въпроса  дали България ще поеме ангажимент за затваряне на българо-гръцката граница на предстоящата среща на Вишеградската четворка и страните от Западните Балкани, която ще се проведе в близките дни в Прага и на която София също е поканена.

"Осъществяваме сто процентов контрол на нашите граници с Турция и Гърция, но границата ни с Гърция е вътрешна за ЕС и там изискванията са съвсем различни. Не смятаме да променяме режима на нашите граници такъв какъвто е към момента. Контролът е най-стриктният в сравнение с останалите европейските държави. Едва ли има друга европейска страна, която да осъществява по-стриктен контрол", заяви Бъчварова.

Но разбира се не успяваме на сто процента да се справим с целия поток, затова другите ни усилия са насочени към нелегалната емиграция вътре в страната и към това да задържаме лицата, които са както във вътрешността на страната, така и на изход към Сърбия, добави тя.

#Бъчварова #граници #бежанци #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници