При изключителни мерки започва конференцията по сигурността в Мюнхен

При изключителни мерки започва конференцията по сигурността в Мюнхен
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-наболелите международни проблеми ще бъдат обсъдени на започващата довечера в Мюнхен конференция по сигурността. Бежанската криза ще е основната тема на разговорите.

Очакват се 30 премиери и президенти, 70 външни и вътрешни министри и за първи път и петима шефове на тайни служби, сред които най-мощните са директорите на американската ЦРУ и британската Ми-5. Разузнаването ще обсъжда терористичната заплаха пред света. България ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев

На конференцията участието си са потвърдили и външните министри на Иран и Саудитска Арабия, но заради опънатите им взаимоотношения ще бъдат в Мюнхен в различни дни. Руският президент Путин е отказал да участва, но праща премиерът Дмитрий Медведев и външният министър Сергей Лавров. От САЩ пристига държавният секретар Джон Кери.

На конференцията лидерите на Европа, САЩ и Русия ще обсъдят най-вече идеята да се създаде Организация за наблюдение на Близкия изток по примера на ОССЕ. Германия се надява, че на форума ще може да се поднови сериозният диалог с Москва.

За сигурността на участниците във форума са взети изключителни мерки. Антиглобалисти и пацифистки организации готвят протестни акции. 

#бежанската криза #конференция #Мюнхен #САЩ #Русия #ОССЕ #Путин #Джон Кери #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"