Бойко Борисов: Всеки, който се опита да пипне държавни пари, ще бъде санкциониран

Бойко Борисов: Всеки, който се опита да пипне държавни пари, ще бъде санкциониран
A A+ A++ A

Обществото и хората да знаят, че всеки, който се опита да пипа в държавните пари, ще бъде санкциониран. Това, което ставаше в последните 20 години, няма да стане сега. Затова предупредих актива на ГЕРБ. Това заяви в телевизионно интервю за бТВ премиерът Бойко Борисов.

Той даде за пример ДАИ, Държавна агенция за бежанците, фонд Земеделие. „Ние влязохме да направим проверки там. Много сигнали дойдоха до нас от хора, които работят вътре или са потърпевши”, обясни премиерът. Той отрече да има влияние върху прокуратурата. Когато ДАНС или шефът на данъчните служби има сигнали, това не може и аз да не знам. „Като се знае че имам доста опит в разкриване на тези случаи. На срещите с главния прокурор всяка сряда присъстват и министъра, и други.

Така Борисов отхвърли съмненията за подчиненост на прокуратурата на изпълнителната власт. Той подчерта, че благодарение на общите действия на прокуратура ДАНС, полиция, данъчни има резултати. Ивайло Московски няма да бъде уволнен, подчерта Борисов. ИИ обясни, че министърът на транспорта е съдействал при разкриването на престъпната схема в ДАИ. Борисов обяви, че днес има обвинение за злоупотреби и в Министерството на отбраната. Но Ненчев няма да бъде уволнен, защото той е съдействал за това разкриване.

 

#Бойко Борисов #ДАИ #пари #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »