Разкриха печатница за фалшиви пари

Разкриха печатница за фалшиви пари
Нова тв
A A+ A++ A

Печатница за фалшиви пари беше разкрита при специализирана операция на ДАНС и МВР в свищовското село Деляновци. Там са открити печатарски машини и холограмни стикери на 100-еврови банкноти, съобщи Нова тв.

Над 2.5 милиона фалшиви евро бяха открити в къща в село Деляновци. Акцията е продължила няколко часа, под ръководството на Окръжната прокуратура в Плевен. Задържани са трима души на възраст между 30 и 40 години.

Двама от тях са осъждани, един от тях - за същото престъпление. Той не е изтърпял наказанието си, наложено през 2014 г. и е бил обявен за общодържавно издирване. Тримата ще останат в ареста 72 часа, а след това прокуратурата ще поиска те за постоянно да останат зад решетките.

За бандата фалшификатори постъпила информация по линия на Интерпол, които засекли подготовка на сделка за пласиране на евробанкноти в Испания. Спецченгета и агенти атакували три адреса в Левски, Козар Белене и Деляновци. И на трите места са намерени печатарски машини, лазерни принтери, водни знаци, холограми, стикери, плаки, химикали и други материали за отпечатване на 100-еврови банкноти.

„Тези, които сме преброили до момента, са 24 000 банкноти с номинал 100 евро, които са в почти завършен вид и още поне за половин милион, които са по три банкноти на лист. Отделно от тях има и стикери, които се лепят на банкнотите, водни знаци, плаки и въобще цялата верига материали, които са необходими за печатането на неистински банкноти“, съобщи прокурор Георги Асенов.

#фалшиви пари #печатница #ДАНС #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »