Ковачки осъди Бареков и Календерска за обезщетение от 90 хил. лева

Ковачки осъди Бареков и Календерска за обезщетение от 90 хил. лева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Бареков и Мария Календерска ще трябва да заплатят общо 90 хил. лв. на бизнесмена Христо Ковачки като обезщетение за неимуществени вреди, реши Софийският градски съд.

Причината – изявления на Бареков и Календерска в различни медии, в които те твърдят, че Ковачки е искал убийството на бившия телевизионен водещ и е подкупил депутатите от "България без цензура", които напуснаха Бареков и започнаха да гравитират около свързваната с енергийния бос партия ЛИДЕР.

Възмутена Мария Календерска не пропусна да коментира решението на съда.

"Съдът служи на олигархията в България. Депутатите, които се продадоха вчера, днес са съпредседатели на партията на Ковачки. И са единствените, които приветстват ДПС на конгреса им. Продадоха избирателите си и Бареков. И не е заради идеология. Защото влязоха като опозиция, а сега са първа задкулисна патерица. Заради неизрядните концесии, които ГЕРБ отдава на Ковачки и дори, когато нарушава договорите си, Държавата си мълчи. Кучето си лае, керванът си върви. БДЦ си гласува с ГЕРБ, на Ковачки му се отплащат добре. Пък и аз да му платя 50-90 хил, че съм го обидила. И той много е страдал.
Няма правосъдие. Даже в съда, който е под опеката на Лозан Панов. Казах нещо, което цяла България знае, че е истина и въпреки това съдът раздава петцифрени глоби за тези, които са се осмелили да кажат истината. А институтът към МВР отказва да ми направи тест с детектора на лъжата. Никой не се интересува от истината. Тя не е удобна. Нелицеприятна е. Пък "Капитал" доволно подскача. Сигурно не от злоба или защото олигархията погребва демокрацията. Сигурно по навик. Нали знаете, днес сме ние, утре ще сте вие. Вашите любимци, вашите надежди. А г-н Борисов ще погледне тъжно г-жа Бъчварова и ще каже: А, така ли?! Не знаех, много жалко.
Аз явно губя делото, но и печеля. Защото казах и пак казвам, че депутатите, които ББЦ вкара в парламента се продадоха на един олигарх, който всеки ден с гласуванията им си купува индулугенция от ГЕРБ. Безнаказано!
А българският съд го доказа. И не просто безнаказано, а даже може най-нагло да спечелиш обезщетение, ако имаш връзки със властта и някой дръзне да каже истината.", написа жената до Бареков.

#Ковачки #Николай Бареков #Мария Календерска #съд #обезщетение #убийство #БДЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"