САС решава до месец съдбата на Христо Бисеров

САС решава до месец съдбата на Христо Бисеров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До месец Софийският апелативен съд ще реши дали да потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров, бивш заместник-председател на 42-то Народно събрание, предаде БГНЕС.

Христо Бисеров застана на подсъдимата скамейка по обвинения за три престъпления - неплащане на данъци в особено големи размери, за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки и за деклариране на неверни данни пред Сметната палата.

През февруари Софийска градска прокуратура прекрати обаче наказателното производство срещу него и Ивайло Главинков поради недоказаност на обвинението за „пране на пари”. До момента Бисеров е мълчалив и не говори пред медиите. Той дори се яви като свидетел по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но и там запази абсолютно мълчание. По т.нар. случай "Христо Бисеров" дори работеше временна парламентарна комисия.

На 3 ноември 2013 година изненадващо стана ясно, че Бисеров подал молба за напускане на ДПС и НС като се посочваше единствено, че мотивите му са лични. Няколко дни не стана ясно защо Бисеров направи това, докато не излезе информацията, че има проверка, свързана с класифицирана информация по случая. На 7 ноември бе съобщено, че прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков.

В един момент дори се понесе слух, че бившият зам.-председател на НС е напуснал страната. 59-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 г. и от 2005-2009 г. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влезе в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента.


#Христо Бисеров #съдба #НС #председател #пране на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"