Днес ще бъде топло, с превалявания

Днес ще бъде топло, с превалявания
A A+ A++ A

През първия ден на Христовото Възкресение облачността отново ще се увеличава и вплътнява и след обяд на места, главно в Западна България ще има слаби превалявания. Над Източна България ще се заоблачи най-късно, там през деня ще има и слънчеви часове. Това съобщи дежурният синоптик Борис Димитров от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Ще духа слаб до умерен източен вятър, с тенденция на усилване. Максимални температури между 17° и 22°. Атмосферното налягане е близко до средното за май – бавно ще се понижава.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Късно след пладне от запад облачността ще се увеличи. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 16 - 18°. Температурата на морската вода е 12 - 14°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще се вплътни и след обяд на места в масивите от западната половина от страната ще има слаби превалявания от дъжд, над 2 200 метра – от сняг. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, който ще се усилва. Максимална температура на височина 1 200 метра около 12°, на 2 000 метра – около 4°.

#време #облачност #България #БАН #НИМХ #вятър #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"